Metallo Group werd in mei 2020 overgenomen door de Duitse Aurubis Groep: wereldspeler in non-ferrometalen en recyclage, pionier op vlak van duurzaamheid.

Metallo Belgium heet voortaan Aurubis Beerse 

Om verwarring met de Aurubis vestiging in Olen te vermijden, verandert ook die site van naam: Aurubis Belgium wordt Aurubis Olen

Vandaag maken de recyclagesites Metallo Belgium (Beerse) en Aurubis Belgium (Olen) bekend dat ze van naam veranderen.

De site in Beerse heet voortaan 'Aurubis Beerse nv'; de Olense vestiging wijzigt haar naam in 'Aurubis Olen nv'.

"Dat is het resultaat van een vruchtbaar integratietraject", zegt Dirk Vandenberghe, Managing Director bij Aurubis Beerse. Na de overname van recyclagebedrijf Metallo Group door het Duitse Aurubis AG in mei 2020 zijn beide bedrijven sneller naar elkaar toe gegroeid dan aanvankelijk verwacht.

"We hebben samen met de Groep heel wat synergieën bereikt en daar mogen we terecht trots op zijn", aldus Dirk Vandenberghe. Recent kondigde de Aurubis de bouw aan van een gloednieuwe recyclage-installatie voor waardevolle metalen in Beerse. Goed voor een investering van 27 miljoen.

De naamswijziging is een volgende stap in de gezamenlijke groei binnen Aurubis.

Het ondersteunt de positie van Aurubis als het meest efficiënte, duurzame en geïntegreerde smelternetwerk ter wereld. "Met de naamsverandering en door ook in Beerse de Aurubis huisstijl over te nemen, tonen we niet enkel aan onze werknemers maar ook duidelijk aan de buitenwereld, aan klanten, leveranciers en onze buren, dat wij één Aurubis team zijn, één grote Aurubis familie, met twee vestigingen in België", klinkt het bij Inge Hofkens, Managing Director bij Aurubis Olen.

De Belgische Aurubis sites worden voortaan dus vernoemd naar hun specifieke locatie. De werking blijft verder zoals het was. Aurubis is een belangrijke speler op de Kempense arbeidsmarkt.

Beide teams tellen samen ruim 1.000 collega's. Met een duidelijke klemtoon op duurzaamheid in de bedrijfsvoering, wil Aurubis haar sterke internationale positie in de circulaire economie behouden en de komende jaren nog verder versterken.

In beide vestigingen zijn in totaal 1.000 werknemers aan de slag, waarvan zo'n 450 in Beerse.

Met de nieuwe reyclage-installatie wil Aurubis Beerse tegen 2024 ruim zestien nieuwe krachten aanwerven.

Ook de Spaanse vestiging in Berango kondigt vandaag aan dat de site van naam verandert en voortaan Aurubis Berango heet.

Aurubis – Metals for Progress Aurubis AG is wereldwijd een van de grootste aanbieders van non-ferrometalen en een van de grootste koperrecycler ter wereld. Het bedrijf verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot, organische en anorganische metaalhoudende recyclingmaterialen en industrieel afval tot metalen van de hoogste kwaliteit.

Aurubis produceert jaarlijks meer dan 1 miljoen ton koperkathodes en maakt daarvan diverse koperproducten of koperlegeringen zoals continu gegoten walsdraad en vormen, profielen of vlakgewalste producten.

Daarnaast produceert Aurubis nog vele andere metalen zoals edele metalen, selenium, lood, nikkel, tin of zink. Andere producten zoals zwavelzuur of ijzersilicaat vervolledigen de portefeuille. 

De kerncompetentie van het bedrijf is de verwerking en het optimale gebruik van concentraten en complexe recyclinggrondstoffen. Metallurgische kennis van zaken, technisch hoogwaardige installaties en uitzonderlijk hoge milieunormen voor de sector maken Aurubis tot een aantrekkelijke partner voor grondstofleveranciers.

Met zijn producten legt Aurubis de basis voor de technologie van de toekomst. Metalen zijn essentiële drijfveren voor megatrends zoals hernieuwbare energie, e-mobiliteit, digitalisering en verstedelijking.

Tot de klanten van het bedrijf behoren onder meer bedrijven uit de halffabricaatindustrie, de elektriciteits-, elektronica- en chemische industrie en toeleveranciers voor de milieutechnologie, de bouwsector en de automobielsector.

Duurzaamheid is een elementair bestanddeel van de strategie van Aurubis. In lijn met mission statement "Aurubis creëert op verantwoorde wijze waarde uit grondstoffen", integreert het bedrijf duurzaam (economisch) handelen in de bedrijfscultuur.

Dit omvat het zorgvuldige gebruik van natuurlijke hulpbronnen, verantwoord sociaal en ecologisch handelen in de bedrijfsvoering en groei op een verstandige en gezonde manier.

Aurubis stelt zo'n 7200 werknemers tewerk, heeft productievestigingen in Europa en de VS en een uitgebreid service- en verkoopnetwerk in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De aandelen van Aurubis behoren tot het Prime Standard-segment van de Deutsche Börse en zijn genoteerd aan de MDAX en de Global Challenges Index (GCX).