U bent hier

Na 2 maanden zoeken al 40 zwerfkatten gevonden in Herenthout

Herenthout
16.05.2019 - 08.20u
Door: Mark Jaspers

Een tweetal maanden na de opstart van het zwerfkattenproject in Herenthout blijkt dat er al 40 katten zijn gevonden. Wie in Herenthout een zwerfkat opmerkt kan aangifte doen bij de milieudienst. Die plaatst dan vangkooien in het probleemgebied.

Wilde, gezonde katten worden gesteriliseerd of gecastreerd en nadien terug uitgezet op de plaats waar ze werden gevangen. Tamme katten worden terug bij de eigenaar bezorgd.

Wordt de eigenaar niet gevonden, gaan de katten naar Gwen Claeys, die de katten 15 dagen lang opvangt. Meldt de eigenaar zich intussen niet dan worden de katten aan het dierenasiel Unco-Jerry te Westerlo ter adoptie aangeboden.

"De 40 zwerfkatten waarover het nu gaat zijn allemaal kleine, jonge katjes die in verschillende nesten aangetroffen werden", weet Michel van Hoof, schepen van Dierenwelzijn. "De kleine katjes waarvan nu sprake is, worden meegenomen en ter adoptie aangeboden bij Unco Jerry."

De nesten werden gevonden aan Ristenstraat , Bevelse Steenweg, Bergen, Lijsterbesstraat, Herentalse Steenweg en Astridlaan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto