U bent hier

Na de tijdelijke opnamestop ziekenhuis Mol opnieuw volledig operationeel : 'Een zware klap, ook waren artsen besmet'' - Update

Kempen regio | Mol | Vlaanderen
25.10.2020 - 06.03u
Door: Cait Van Rooy

Update : Na de tijdelijke opnamestop van het Heilig Hartziekenhuis in Mol, is het ziekenhuis vanaf 26 oktober om 12 uur weer volledig operationeel.

Alle dringende opnames zijn weer mogelijk, alleen de afdeling geriatrie blijft tot het einde vak de week in quarantaine.

Ruim 20 patiënten, medewerkers en zelfs artsen zijn vorige week op één afdeling in het H. Hartziekenhuis zijn besmet met corona, waarschijnlijk door bezoekers.

Update 25/1 om 15u :

'De directies van het overkoepelende Ziekenhuisnetwerk Kempen zitten voortdurend samen te overleggen', zegt algemeen directeur Rudy Van Ballaer, AZ Herentals en voorzitter Ziekenhuisnetwerk Kempen.

'Het is de bedoeling tegen woensdag al het bedden voor covid-19 op intensieve en ook op andere afdelingen aanzienlijk te verhogen. Ook een forse verstrenging van de bezoekregeling ligt op tafel.'

Ziekenhuisopnames blijven pieken

Gisteren waren er 590 covidpatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dit is het tweede hoogste opname cijfer sinds de start van deze Coronapandemie. (Ziekenhuisnetwerk Kempen/ H. Hartziekenhuis Mol) Foto 's Nnieuws /  AZ/N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto