Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na Fir Bolg: Bamboléo! Gipsy Kings op 8/7

Gipsy Kings
URL

Een schot in de NFB roos.  De Gipsy Kings by Diego Baliardo is een groep uit Frankrijk die de flamenco rumba wereldwijd bekend hebben gemaakt op een funky en easy to listen manier. Ze zijn internationaal bekend en waren zeer populair vanaf hun eerste album waarop ze de liedjes 'Djobi Djoba', 'Bamboleo' en de ballede 'Un Amor' te luisteren gaven.

Het was echter 'Volare' dat op hun tweede album verscheen, dat de aandacht van de wereld trok. Sindsdien hebben ze almaar meer roem en faam verzameld. De muziek van de Gipsy Kings zit diep geworteld in de traditionele flamenco maar is tegelijkertijd ook zeer populair en modern.

Het genre dat de Gipsy Kings spelen, valt onder de noemer rumba catalan, een vrolijke muziekstijl die de Cubaanse rumba en de Spaanse flamenco laat samensmelten tot een zeer vrolijk en vaak dansbaar geheel.

De Gipsy Kings hebben niet enkel Latino muziek gebracht, maar ze hebben ook geëxperimenteerd met Latino beats op moderne rock en pop liedjes, zoals 'Hotel California' en 'Long Train Running', een Bananarama song.

Kom van de Gipsy Kings genieten op Na Fir Bolg en breng je dansschoenen zeker mee : zaterdag 8 juli. TICKETS

Sassenhout, Vorselaar, België

Gipsy Kings

Deel dit artikel