Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na Fir Bolg : 'Eenmalige en exclusieve hommage aan Zjef Vanuytsel'

URL

Na Fir Bolg brengt dit jaar een speciale hommage aan de legendarische Vlaamse zanger en songwriter Zjef Vanuytsel. Op zondag 9 juli aan Sassenhout.

Zjef was een iconische figuur in de Vlaamse muziekwereld en was bekend om zijn prachtige teksten, betoverende melodieën en warme stem. Hij was geen kleinkunstenaar maar een chansonnier. Liedjes als "De Zotte Morgen", "Houten Kop" en "tussen Antwerpen en Rotterdam" zijn klassiekers geworden en hebben tot op de dag van vandaag een grote invloed op muzikanten en de talrijke fans in Vlaanderen en daarbuiten. Zijn chansons zijn intense werkstukken, waarbij elk woord wel overwogen is, en tekst en muziek één geheel vormen.

Tijdens deze hommage zullen we genieten van live uitvoeringen van zijn grootste hits maar ook van minder bekende pareltjes. De originele band van Zjef begeleiden een keuze van Vlaamse artiesten, die Zjef een warm hart toedragen.We zullen ook enkele van Zjef's meest memorabele momenten en prestaties herdenken, evenals persoonlijke anekdotes en verhalen van mensen die met hem samenwerkten.

Deze ode past perfect binnen de sfeer Na Fir Bolg, waar we jaarlijks de beste folk, roots en wereldmuziek presenteren. We willen graag een unieke ervaring bieden waarbij we de geschiedenis van de Vlaamse muziek en cultuur samenbrengen met onze eigen traditionele muziek.Of u nu een fan bent sinds zijn eerste LP, of hem pas later ontdekt heeft, u bent van harte uitgenodigd voor dit uniek eerbetoon. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op deze speciale dag om Zjef Vanuytsel te eren en te vieren.

Met:  Jan De Wilde - Jan De Smet - Micheline van Hautem - Andrea Croonenberghs - Stoomboot - Raymond van het Groenewoud - Stefan Dixon - Klaas Delrue - Piet van den Heuvel.

Band: Alain Van Zeveren, keyboards en muzikale leiding; Rik Aerts, gitaren; Jan Husens, bas; Jan Cuyvers, drums.

Deel dit artikel