Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na Fir Bolg : Gipsy Kings intensiveren tropische festivalsfeer naar climax (5) - extra foto's vid

Na Fir Bolg
URL

Het concert van de Franse Gipsy Kings by Diego Baliardo deed zaterdagavond de hele NFB-festivalweide zinderen van musicfun en exotische sferen. Iedere fan danste mee.

The Gipsy Kings zijn internationaal bekend en waren zeer populair vanaf hun eerste album waarop ze de liedjes 'Djobi Djoba', 'Bamboleo' en de ballede 'Un Amor' te luisteren gaven. Het was echter 'Volare' dat op hun tweede album verscheen, dat de aandacht van de wereld trok. Sindsdien hebben ze almaar meer roem en faam verzameld. De muziek van de Gipsy Kings zit diep geworteld in de traditionele flamenco maar is tegelijkertijd ook zeer populair en modern. 

1.000-en liefhebbers waren naar Vorselaar afgezakt om te genieten van intense nostalgie met pittige danspasjes. 

The Dinky Toys met Kid Coco en The Wolf Banes bevestigden hun live-kwaliteiten.

Extra attractie op de weide waren de knappe presentaties van het Herentalse Circus Locorotondo met vuurdemonstraties en verscheidene circustechnieken.

Zondag

Zondag volgen nog Mama’s Jasje, Guy Swinnen, Stan van Samang en Stijn Meuris in symfonie.   Energieke zwoele Natalia zet zondagavond gegarandeerd haar allerbeste beentje voor.

Het unieke hommageconcert aan de overleden Zjef Vanuytsel krijgt zeker heel wat emoties los op de festivalweide.   Z'n beste kameraden, Jan De Wilde en Raymond van het Groenewoud,  brengen hulde aan de Kempense zanger uit Meerhout.

Deze NFB-editie gaat de Vorselaarse geschiedenis in als  dé sublieme organisatie met een programmatie vol geslaagde contrasten.  Het siert Luc Janssens & team.  

Vid : de sublieme Gipsy Kings - bekijk fragment in 4K 2160p - Johan Temmerman/ red. Guy Verellen

Foto's Adrie de Kok/NNieuws.

Na Fir Bolg The Gipsy Kings ambiance

Na Fir Bolg The Gipsy Kings ambiance

Na Fir Bolg

Deel dit artikel