Luc Janssens van Na Fir Bolg : 'Ons festival is niet duurder dan vorige jaren.  Ondanks alle zogenaamde prijsstijgingen hanteren wij dezelfde ticketprijzen als de voorbije jaren.

Hoe wij dat doen? Bijna 400 vrijwilligers die met hart en ziel werken voor het gezelligste festival van Vlaanderen zorgen er voor dat de kosten beperkt blijven.

't Was niet gemakkelijk. Met corona. Maar moeilijk gaat ook. Voila, meer woorden maken we aan dat vieze virus niet meer vuil. De Ronde Mannen zijn er de vrouwen en de mannen niet naar om bij de pakken te blijven zitten.

Integendeel, na een overgang editie staan we er weer. Terug op volle kracht, van nooit helemaal weggeweest. Welkom dus, op de 27ste editie van Na Fir Bolg.

The club of 27 is in rock middens een gevreesd getal. Gelukkig zijn wij niet bijgelovig, en vooralsnog springlevend. Ons programma gaat verder dan rock. We coveren ook deze editie weer heel wat genres.

En met Amy Macdonald staat erin alle bescheidenheid op ons Vorselaars podium toch maar mooi een wereldster. Ontdek al onze artiesten op onze website www.nafirbolg.be

We zijn een ploeg met vele talenten, op de meest mogelijke vlakken. Zo maakten we voor deze editie nieuwe infrastructuur uit bestaand materiaal en afval. Twee koelcellen zijn door ons gered van het stort, en draaien weer mee. Wij stoppen dus de cool in ecologie.

De Ronde Mannen vormen het hart, maar de vele vrijwilligers zijn het bloed van Na Fir Bolg. Zonder dit leger onbaatzuchtige handen, geen festival. Zo simpel is het. Daarom dank, aan ieder die vrijwillig haar of zijn steentje bijdraagt. Merci, merci, merci.

Rest ons niet meer dan u opnieuw een fantastische editie toe te wensen. Zie mekaar graag, proef van spijs en drank, koester liefde voor muziek maar vooral:kom genieten van Na Fir Bolg! Amen.'  Op de foto : presentator Stefan Laenen / foto Adrie de Kok/NNieuws.