The Clement Peerens Explosition kuist in 2022 z'n muzikale schup af. Het is een mysterie waarom Vlaanderens meest illustere rockgroep de stekker eruit trekt.

"Daar hebde gij geen zaken mee, ik ga da niet aan awe neus hangen, want ge zou da toch niet snappen", verduidelijkt CPEX-opperhoofd Clement Peerens.

De band trakteert zijn fans op een laatste ronde. CPEX verkocht de Antwerspe muziektempel De Roma op een uur tijd tien keer uit. Een tournee langs de zomerfestivals dringt zich noodgedwongen op.

Nu wil het toeval dat de festivalzomer traditioneel in gang wordt getrapt op Na Fir Bolg. "We zijn een sympathiek gezinsfestival in Vorselaar, niet te verwarren met een gelijkaardig kleinschaliger initiatief dat gelijktijdig met Na Fir Bolg plaatsvindt in Werchter", benadrukt festivalbaas Luc Janssens.

Met eerder geloste namen zoals Guido Belcanto, The Starlings en The Wolf Banes presenteert Na Fir Bolg deze editie al een propere affiche.

"Met onze allerduurzaamste inkt en onverholen trots drukken we op die affiche nu op zaterdag 2 juli de naam CPEX bij", aldus de festivalbaas die niet weten waar kruipen van contentement. Meer tekst en uitleg geeft Janssens niet. "Wie CPEX niet kent, kent geen muziek."

Clement Peerens, Aertbeliën Sylvain en Lady Dave spelen klassiekers zoals Vinde gij mijn gat, Foorwijf en Boecht van Dunaldy voor het laatst live. Bovendien laten ze hun nieuwe single los. 'Na is 'm vol' is het nummer dat de komende decennia de top tien van de Tijdloze Top Honderd zal domineren.

Als er één concert is, waar u later met recht en reden van zal mogen zeggen: Ik? Ik was erbij! Dan is het CPEX op zaterdag 2 juli op Na Fir Bolg in Vorselaar. Of om het met de woorden van de maestro zelf te zeggen: Olraaait!'

Tickets en info: www.nafirbolg.be