De 57-jarige Freddy Vervoort uit Hulshout overleed woensdag tijdens een noodlottig ongeval met een zitmaaier in de tuin van een kennis. Zijn weduwe Nicole Van Roosbroeck is overmand door verdriet. "Als iemand hulp nodig had, dan stond Freddy altijd klaar."

Freddy woonde al minstens 15 jaar samen met zijn vrouw Nicole in een klein huisje in Hulshout. Nadat hij woensdag naar kennissen in de Gravin de Merodestraat in Heultje was vertrokken, sloeg even later het noodlot toe.

"Freddy knapte regelmatig klusjes op voor die mensen. Hij deed dat dolgraag", zegt weduwe Nicole. "Vermoedelijk was er aan de zitmaaier waarmee hij werkte, een technisch defect. Wellicht was een riem losgeraakt. Freddy heeft vervolgens het voertuig op zijn zijkant gelegd om hem te herstellen. Tijdens de werken is de maaier gekanteld en bovenop hem terechtgekomen."

Nicole was in een winkel in Heultje toen ze het droevige nieuws vernam. "Ik stapte de zaak binnen om honden- en paardenvoer te kopen. Een kennis die ook aanwezig was, vertelde dat mijn man een zwaar ongeval had gehad", zegt Nicole.

"We waren 26 jaar getrouwd. We waren 2 handen op één buik", vervolgt Nicole. "Terwijl ik werkte in de beschutte werkplaats, deed hij het huishouden. Hij was een gouden vent."

Familie en vrienden nemen woensdag om 10u in intieme kring afscheid van Freddy Vervoort in de aula van begrafenisondernemer Dirk Van Baelen op de Grote Baan in Hulshout. (bron GVA)