De volleyballende dames van VC Herenthout hebben in 2e divisie een vliegende start genomen met een onverhoopte 9 op 9. Sommige concurrenten proberen het team van trainer Gerd Van den Bosch in de rol van titelfavoriet te duwen. Maar de coach houdt de boot af. Gerd Van den Bosch: "We hebben vorig jaar in eerste provinciale de titel op een diefje gestolen omdat andere ploegen faalden. We spelen nu een reeks hoger en gaan hier elke week van genieten maar onze missie is en blijft dezelfde: het opleiden van jeugdige volleybalsters. Dit is onze ambitie. Als ik op het einde van het seizoen weer de nodige progressie zie bij de meisjes zullen ik en de hele club zeer tevreden zijn. Als we daarnaast op een mooie plaats in het klassement moesten kunnen staan is dat mooi meegenomen maar dat is geen prioriteit."

9 op 9

Amigo's beschikt net als VC Herenthout over een jonge talentvolle groep met krachtige aanvalsters. VC Herenthout wou daarop antwoorden met een sterke verdediging en dat lukte.

Zelf maakten de bezoekers weinig fouten. Sofie Peeters, Joni Matthé en Hannah Luyten blonken uit maar gans het team speelde op een hoog niveau.

Setstanden: 1-3 (19-25, 26-28, 25-22 en 22-25).