Deze zomer koos de stad voor een tijdelijke invulling van voormalig cultuurcafé De Halle op de markt met een zomerbar. Na een positieve evaluatie van de zomerbar kiest de stad voor de winterperiode opnieuw voor een pop-upbar.

Op vrijdag 8 november opent winterbar 't Stadhuis van vzw Blijven plakken haar deuren. Verwacht geen klassieke après-skihut maar een uniek winters concept.

In winterbar 't Stadhuis, genoemd naar de voormalige functie als gemeentehuis, ligt de focus op gezelligheid en ontmoeting. Een winterbar waar de benedenverdieping is omgetoverd tot een warme winterlounge met cosy corners. De aangepaste drankenkaart, bestaande uit een ruim assortiment schnaps, koffies en bieren, zorgt ervoor dat het plaatje klopt.

Er zullen ook verschillende thema-avonden en events georganiseerd worden in samenwerking met lokale cateraars en ondernemers. Denk aan een winterbrunch, een winterbarbecue, een wijnproeverij ... De winterbar opent op 8 november 2019 en zal open blijven tot ongeveer eind februari 2020.

Opnieuw een pop-up

De stad kiest na een positieve evaluatie van zomerbar La Buena Onda voor de winterperiode opnieuw voor een pop-upbar in het voormalige cultuurcafé op het gelijkvloers van De Halle. Vzw Blijven plakken diende dit voorjaar al een voorstel in toen de stad op zoek was naar een tijdelijke invulling voor cultuurcafé De Halle. De vzw werkte toen een concept uit voor zowel een zomer- als winterbar. Blijven plakken eindigde op de tweede plaats.

Bar Gul

De jury was wel gecharmeerd door het concept van de ondernemers van Blijven plakken. Zij kregen de kans om ervaring op te doen in een ander leegstand pand van de stad. Deze zomer baatte de vzw met succes de zomerbar 'Bar Gul' uit in de oude meisjesschool op Sint-Dimpna. Daarom besliste de stad om vzw Blijven plakken nu ook de kans te geven om een winterbar te openen in De Halle.