U bent hier

Naar een veilige heropening van de scholen

Nijlen regio
15.05.2020 - 08.55u
Door: Mark Jaspers

Lokaal bestuur Nijlen en de directies van alle scholen in Nijlen slaan de handen in mekaar om de heropening van de scholen zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Daar komt heel wat bij kijken en dus wil lokaal bestuur Nijlen waar dat kan een helpende hand bieden.

Opvang

De voor- en naschoolse opvang in de scholen blijft doorgaan in overleg met BKO Dolfijn. Concrete afspraken rond start- en einduur van de opvang en breng- en afhaalmomenten worden samen met de schooldirecties gemaakt.

Daarnaast is er noodopvang en daarvoor wordt een lijst van extra opvangplaatsen en extra begeleiders gemaakt als er in de school onvoldoende capaciteit is. Dit gaat dan bv om wijkwerkers, animatoren, vrijwilligers, ...

Verkeersveilige schoolomgeving

Als er buiten het domein van de school ingrepen nodig zijn om het aankomen en vertrekken zo veel mogelijk gescheiden maar ook op een verkeersveilige manier te organiseren, dan kan dit.

Waar nodig kan openbaar domein ingenomen worden of kan de straat tijdelijk anders ingericht worden. Zo komt er aan basisschool Kinderpad in Bevel bv tijdelijk een schoolstraat.

Gemachtigd toezicht

De gemachtigd toezichters zullen vanaf vrijdag 15 mei terug paraat zijn. Waar er nog geen vervangers zijn, daar worden die nog gezocht.

Boekenpakketten bibliotheek

Op vraag van een leerkracht werd een boekenpakket samengesteld op basis van de AVI-niveau voor de leerlingen van de klas. Lokaal bestuur Nijlen biedt dit aan voor alle Nijlense scholen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto