U bent hier

Naar theater gaan opnieuw mogelijk voor bewoners woonzorgcentrum

Kempen regio | Neteland
31.10.2017 - 17.23u
Door: Mark Jaspers

Naar theater gaan opnieuw mogelijk voor bewoners woonzorgcentrum langs live stream. De bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove genoten dinsdag voor het eerst weer van cultuur. Dankzij een live verbinding met cultuurcentrum De Warande woonden de bewoners het optreden van Eddy et les Vedettes bij zonder zich te verplaatsen. Het restaurant in Ten Hove werd voor één namiddag omgetoverd tot een heuse theaterzaal waarbij de aanwezigen op een groot scherm de voorstelling live volgden.

Cultuur dichter bij de mensen brengen en zij die zich niet meer kunnen verplaatsen, laten genieten van cultuur. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen van dit project. Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken, verzorgden het woonzorgcentrum en het cultuurcentrum alles tot in de kleinste details.

Interactie met de groep
Eddy et les Vedettes stond op de planken in De Warande. Naast een volle Warande volgden acht woonzorgcentra in de Kempen de voorstelling op groot scherm via livestream. De woonzorgcentra kenden de setlist van de band en gaven vooraf anekdotes van de bewoners door. De band speelde hierop in zodat de mensen die de voorstelling op het scherm volgden, ook écht het gevoel kregen in de zaal te zitten. Op het einde van de voorstelling beantwoordden de artiesten vragen van de kijkers in de woonzorgcentra die via Whatsapp vanuit de woonzorgcentra aan hen bezorgd werden.

Voor 70 cultuurliefhebbers
Een 70-tal bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove en woonzorgcentrum De Witte Meren snoven op dinsdag 31 oktober cultuur op vanuit het restaurant. Ook bewoners van rusthuizen uit Geel, Turnhout, Herentals en Heist-op-den-Berg genoten op hetzelfde moment van de voorstelling, vanuit hun eigen woonzorgcentrum.

Voorprogramma
Voordat Eddy et les Vedettes op het podium stapt in De Warande, zorgt elk woonzorgcentrum voor een eigen voorprogramma. In Ten Hove animeerde Gert Kinnaer de aanwezigen van 13 tot 14 uur.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij 't PACT (cultuurcentra van Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg en Mol en Cultuurhuis de Warande) met ondersteuning van Cultuurconnect in samenwerking met Cultuurcentrum 't Getouw, woonzorgcentrum Ten Hove, de dienst seniorenplus en de andere deelnemende woonzorgcentra.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 51, ilse.tips@ocmwmol.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto