U bent hier

Nacht- en weekendwerk op E313 in Laakdal en Oevel richting Antwerpen

Geel | Westerlo
13.11.2018 - 17.35u
Door: Lex Verellen

Sinds eind september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele brugvoegen van de E313 tussen Ham en Massenhoven in de richting van Antwerpen.

Indien de weersomstandigheden geschikt zijn, vinden er komend weekend werken plaats aan de brug van de E313 over de Nieuwe Baan N174 in Laakdal t.h.v. afrit 24 Geel-Oost.

Donderdagnacht worden daar, en aan de snelwegbrug over de Gemeentestraat in Oevel (Westerlo), al voorbereidende asfalteringswerken uitgevoerd op de autosnelweg. Zowel donderdagnacht als tijdens het weekend moet het verkeer ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren en is de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten.

Afgesloten oprit Geel-Oost en over één rijstrook op E313

Donderdagnacht (20u-6u) vinden er voorbereidende asfalteringswerken plaats op de E313 aan de voegen van de brug over de Nieuwe Baan N174 in Laakdal en de brug over de Gemeentestraat in Oevel (Westerlo) richting Antwerpen. Het verkeer moet er telkens plaatselijk over één rijstrook rijden.

De oprit Geel-Oost (nr. 24) is afgesloten richting Antwerpen. Het verkeer wordt via de Amocolaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Bell-Telephonelaan omgeleid naar de oprit Geel-West (nr. 23).

Weekendwerk aan brugvoegen

Van vrijdagavond 16 november (20u) tot maandagochtend 19 november (5u) staan er dan werken aan de voegen van de snelwegbrug over de Nieuwe Baan N174 in Laakdal op het programma. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Ook de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen is dan opnieuw afgesloten.

Later worden ook nog de brugdekvoegen van de brug over de Gemeentestraat in Oevel tijdens twee weekends vernieuwd.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of te lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en moet de planning dus in laatste instantie nog wijzigen.

De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/laakdal
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto