U bent hier

Nacht Kempens Erfgoed in het teken van 10 jaar Buulmolen

Olen
15.11.2013 - 21.58u
Door: Franky Van Leeuwen

Op vrijdag 22 november houdt de erfgoedcel Kempens Karakter samen met de gemeenten, verenigingen en vrijwilligers de derde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed. Van 19 tot 23 uur kan je in Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar terecht voor een waaier aan boeiende erfgoedactiviteiten.

In Olen staat dit jaar het verhaal van de terugkeer van de Buulmolen op Olens grondgebied in de kijker. Tijdens een interview vertellen verschillende betrokkenen je meer over de geschiedenis van de molen. Zo ijverden ‘de vrienden van de Molen’ er destijds al lang voor om de molen terug naar Olen te halen. Nest de Ceuster, de laatste molenaar van de molenaarsfamilie De Ceuster, vertelt je meer over het leven op een molen.

Via een tentoonstelling in het ‘molenkot’ krijg je een beeld van de heropbouw van de molen. De tentoonstelling geeft ook een stuk geschiedenis weer van de Buulmolen door de eeuwen heen: de molenaar in het dorp, de verschillende molenaarsfamilies en de reis van de Buulmolen naar Antwerpen en terug.

Als afsluiter zijn er enkele proevertjes in het kader van de ‘Week van de Smaak’ en dit in het gezelschap van jong Olens muzikaal talent.

Praktische informatie:

-          Vanaf 19.00 uur is een bezoek aan de tentoonstelling en de Buulmolen mogelijk.

-          Om 20.00 uur start het interview 10 jaar Buulmolen.

-          Locatie: terrein van de Buulmolen, Industrielaan z/n.

Info: dienst vrije tijd, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto