Op zaterdag 20 oktober gaat de jaarlijkse Nacht Van De Duisternis door. Ook dit jaar doen deAmateur Sterrenkundigen van Herentals mee.

Vanaf 19 uur ben je welkom in het HerentalseBegijnhof, meer bepaald in het Fundatiehuis. Buiten zal bij helder weer in donkereomstandigheden naar de sterren kunnen gekeken worden. De zomersterrenbeelden staan dannog net boven de horizon en het vliegende paard Pegasus is nu aan de hemel te bewonderen.In het begin van de avond staat ook de Maan aan de hemel.

Binnen in het Fundatiehuis kan jekennis maken met het zonnestelsel, en is er ook info te vinden rond lichthinder. Voor dekinderen is er ook een knutselhoekje.

De Lichthinder Wandeling.
Naar aanleiding van de Nacht Van De Duisternis op zaterdag 20 oktober organiseert ASHPolaris voor het eerst een Herentalse lichthinderwandeling. Er zijn de laatste jaren alinspanning gedaan om de (straat)verlichting in Herentals te verbeteren. We laten tijdens dezewandeling dan ook zien wat goede verlichting is, wat er slecht is en hoe dit alles desterrenhemel beïnvloedt. De begeleide wandeling start om 20 uur aan het Fundatiehuis(Begijnhof, Herentals) en duurt een goeie anderhalf uur. Als er voldoende belangstelling is,doen we omstreeks 22 uur de wandeling nog eens over. De wandeling is gratis.Voor meer info over ASH Polaris: http://www.ashpolaris.vvs.be