U bent hier

Nacht van het Kempens Erfgoed in Grobbendonk

Grobbendonk | Neteland
09.10.2017 - 13.51u
Door: Lex Verellen

Op vrijdag 20 oktober brengt Grobbendonk een ode aan muziek, archeologie en de wielersport tijdens De Nacht van het Kempens Erfgoed. Geheel gratis.

Romeinse scherven en middeleeuwse noten
De gemeente Grobbendonk, de cultuurdienst van Grobbendonk, Mercurius, de Heemkundige Kring Joris Matheussen, en de gemeente Vorselaar nodigen iedereen uit voor een combinatie van verschillende activiteiten in de Sint-Lambertuskerk van Grobbendonk (Boudewijnstraat 2) vanaf 19.00 uur:

1. Bezoek voor de laatste maal 'Mercurius Herontdekt' de archeologische tentoonstelling over Romeins Grobbendonk (doorlopend).

2. Vul je ervaring aan met het archeologische verhaal van Vorselaar in een nieuwe tentoonstelling (doorlopend).

3. In een panelgesprek van 19.30 tot 20.30 uur vertellen we je over de recente opgravingen aan de Van de Wervelaan.

4. Topper van de avond is het optreden van Psallentes. Dit polyfone koor brengt het Antifonarium Tsgrooten van 21.00 tot 22.00 uur.

Voor, tijdens en na dit alles trakteren de deelnemende organisaties jou op een receptie.

Kempens Wielermuseum
Het Kempens Wielermuseum zal de deuren openen van 19.00 tot 22.00 uur. Je vindt er eindeloze verhalen achter unieke verzamelobjecten.

Meer info:
Cultuurdienst, tel. 014 50 78 97, roselinde.vervloet@grobbendonk.be

archeologiegrobbendonk@gmail.com

De archeologische tentoonstellingen in de Sint-Lambertuskerk zijn nog geopend tot en met zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

De archeologische tentoonstelling over Vorselaar verhuist na 22 oktober 2017 naar het gemeentehuis van Vorselaar (Markt 14) en kan daar nog een tijd bezocht worden tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. (pp)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto