Vrijdag 20 oktober wordt een herfstavond om niet snel te vergeten. De 7e editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed landt ook dit jaar weer in Geel. Alle activiteiten vinden plaats wanneer de zon onder en de nacht gevallen is.

Kies voor een spannend uurtje vol anekdotes met de nachtelijke wandeling over het Sint-Dimpnakerkhof. Heb je wat meer tijd? Dan raden we je de plezaante aovondtocht van 3 uur aan waarin Geels lekkers en gezellig samenzijn centraal staan.

Sint-Dimpnakerkhof: graven in het verleden
Van 21 tot 22 uur neemt jouw nachtelijke gids je mee op sleeptouw over het eeuwenoude kerkhof van Sint-Dimpna. Meerdere graven en personen spreken tot de verbeelding. De gids vertelt je er alles over. Een unieke belevenis en een kans om eindelijk de uitdaging aan te gaan om in het donker langs de kerkhofmuren te gaan.

Voor de kleine hartjes: er is sfeerverlichting, maar een eigen lampje is steeds toegestaan. Om te bekomen van de spannende tocht of om je op voorhand warm te maken staat de Geelse cultuurraad vanaf 20 uur klaar met een heerlijke kom snertsoep.

Plezante aovondtocht
De plezaante aovondtocht vertrekt om 20 uur aan Toerisme Geel op de Markt. Ze wordt goed gekruid door je gids en op smaak gebracht met plezante vertellingen, liederen en acts. Geen alledaags tochtje, maar een plezaante tocht van 3 uur waarin je van de ene verbazing in de andere valt.

Inschrijven
Voor beide activiteiten schrijf je best op voorhand in. Dat kan via het stadsarchief, het Gasthuismuseum of de dienst toerisme en stadsanimatie. Deelname is gratis. Het volledige programma van de Nacht van het Kempens Erfgoed vind je terug op www.nachtkempenserfgoed.be en via www.erfgoedcelkerf.be.