U bent hier

Nacht van het Kempens Erfgoed: ‘Schitterend Olen’

Olen
11.10.2018 - 09.30u
Door: Lex Verellen

Op vrijdag 19 oktober pakt de Kempen opnieuw uit met zijn wonderlijke erfgoed. Je kan in maar liefst 23 gemeenten terecht voor een boeiend en goedgevuld programma. In Olen duik je in het diamantair verleden van onze gemeente en de Kempen. Op welke manier wordt een ruwe diamant bewerkt? En hoe ging het eraan toe in de vele slijperijen, zagerijen en snijkamers?

Bezoek de reizende tentoonstelling 'Schitterend geslepen' in de polyvalente zaal van de bibliotheek en ontdek de Kempense diamantgeschiedenis aan de hand van interactieve modules. De opkomst, glorietijd, het verval en de gewoontes binnen de Kempense diamantindustrie worden verder uitgediept tijdens een lezing. Een panelgesprek met onder andere Olenaars die in de diamantsector werkzaam zijn geweest sluit de avond af.

Praktisch:

Vrijdag 19 oktober: tentoonstelling vanaf 19.00 uur, lezing en panelgesprek om 20.00 uur.Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober kan de tentoonstelling ook tijdens de openingsuren van de bibliotheek bezichtigd worden.Gratis toegang.Polyvalente zaal van de bibliotheek, Oevelseweg 24 (ingang langs de Oevelseweg).

Dit programma kwam tot stand met de medewerking van heemkring De Linde en de erfgoedcel Kempens Karakter.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto