Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 20 oktober kan je in 23 gemeentes kiezen uit 30 nachtelijke activiteiten. In onze gemeente kan je in het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) de tentoonstelling 'Cromheecke in het spoor van Daubigny' bezoeken tussen 19.30u en 23 uur.

Aan de brug van Donk meert BrauHuis aan, een vrachtschip van een echte Kempenaar, waar je tussen 19 en 21.30 uur iets kan drinken en kennismaakt met de voormalige Molse Bristol fietsenfabriek. De toegang tot alle activiteiten is gratis. Het volledige programma van de Nacht van het Kempens Erfgoed vind je op www.nachtkempenserfgoed.be.

Erfgoedcel k.ERF organiseert samen met de andere Kempense erfgoedcellen voor de derde keer de Nacht van het Kempens Erfgoed. Tijdens deze nacht zetten verschillende musea en organisaties ons schitterende Kempens erfgoed in de kijker.

In totaal doen 23 Kempense gemeentes mee met meer dan 30 nachtelijke activiteiten. Zo kan je deelnemen aan verhalenwandelingen, muziekvoorstellingen op bijzondere plaatsen, openingsavonden van expo's, retrofilmavonden. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

BOOTbaRAK
Tijdens deze nacht varen RAK vzw, Boothuis BrauHuis, de Molse Kamer voor Heemkunde en Gemeentearchief Mol dezelfde nostalgische koers. Kom iets drinken in het vrachtschip van een echte Kempenaar en maak kennis met de voormalige Molse Bristol fietsenfabriek.

Een unieke combo van Kempens industrieel erfgoed, aan elkaar gelijmd door RAK. De nacht wordt ingezet op de beats van DJ Bob Adriansens en Bomb & Sound crew. Verwacht je nog aan wat fijne extra's zoals het zeefdrukatelier van de boot. De boot ligt tijdelijk aangemeerd aan de brug van Donk en is bereikbaar via de Vonderstraat, Dessel.

Nocturne 'Cromheecke in het spoor van Daubigny'
Striptekenaar Luc Cromheecke, gefascineerd door het werk van Daubigny, tekende een strip over het leven van Daubigny. In deze expo kom je alles te weten over Cromheecke, zijn inspiratie, hoe de strip tot stand kwam. Luc Cromheecke kreeg in 2015 de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren.

Meer info:
> www.nachtkempenserfgoed.be
> www.jakobsmits.be