Vanaf maandagavond 23 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer structurele onderhoudswerken uit op de Antwerpseweg (N19) in Geel. Over de hele breedte van de weg wordt dan het wegdek vernieuwd. Dat is dringend nodig, want door de strenge winter is het asfalt op vele plaatsen beschadigd geraakt. De werken zullen ongeveer 2 weken duren en alleen ’s nachts plaatsvinden (tussen 20.00 uur en 7.00 uur).

Nieuw asfalt

Het structureel onderhoud van de Antwerpseweg vindt plaats in beide rijrichtingen tussen de rotonde aan de Westelijke Ring (R14) en het kruispunt met de Herentalseweg (N13). Over de hele breedte van de weg wordt een nieuwe toplaag asfalt aangebracht. Op de rechterrijstrook wordt ook de onderlaag vervangen.

Werken ‘s nachts

De Antwerpseweg is een drukke gewestweg en er zijn ook veel handelszaken gevestigd. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd, tussen 20 uur en 7 uur. Er blijft tijdens de werken op de Antwerpseweg altijd een doorgang voor het verkeer mogelijk.

  • Eerst wordt gewerkt aan de kant van de weg in de rijrichting van Geel. Daarna verschuift de werf naar de kant van de weg in de rijrichting van de E313.
  • Tijdens de nachtelijke werken wordt het verkeer over één kant van de weg geleid (de andere kant wordt werfzone). In elke rijrichting is daar dan maar één rijstrook beschikbaar en er geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.
  • De naburige kruispunten van de Antwerpseweg worden afgesloten aan de kant van de werfzone. De kruispunten aan de kant van de weg waar nog verkeer rijdt, blijven open in alle richtingen.

Overdag altijd bereikbaar, ’s nachts niet

Tijdens de duur van de werken zijn de Antwerpseweg en alle kruispunten overdag gewoon open. Het verkeer op de Antwerpseweg beschikt dan in beide richtingen over de gebruikelijke twee rijstroken. De handelszaken en woningen in de buurt van de werf zijn overdag dus altijd bereikbaar met de auto.

Tijdens de nachtelijke werken is het absoluut verboden om met de auto de werfzone in te rijden, want dat kan ernstige schade veroorzaken, zowel aan het voertuig als aan de weg.