JCI Lier heeft haar nieuwe voorzitter gekozen. Nadja VaMechelen (30) uit Poederlee is gedreven om de vereniginnog sterker op de kaart te zetten: "JCI mag niet langer het best bewaarde geheim van Vlaanderen zijn."

Nadja Van Mechelen, sinds vijf jaar lid bij JCI, was in het verleden al twee keer voorzitter, bij JCI Gheel-en-Thals. "Inmiddels opgedoekt wegens een tekort aan leden", klinkt het.

En zo staat de nieuw verkozen voorzitster meteen voor dé grootste uitdaging: meer leden aantrekken. "JCI wordt wel eens het best bewaarde geheim van Vlaanderen genoemd. Het blijkt moeilijk mensen uit hun zetel te krijgen.

Door dit jaar nóg meer aanwezig te zijn, zowel lokaal als online, willen we daar verandering in brengen. JCI biedt met haar lokale activiteiten en wereldwijde netwerk voor elk wat wils. Onder het motto 'One year, one man, one job' krijgt elk lid jaarlijks
de kans ervaring op te doen binnen een andere functie. Van voorzitter tot
penningmeester. We willen jonge mensen hiervoor warm maken."

"Leden gezocht" & "Volle agenda"

Naast de jaarlijkse congressen in binnen- en buitenland ook op de agenda dit jaar: een flink aanbod trainingen, het traditionele galabal & een 360° workshop. "Vrouwen die banden leren vervangen en vaders die de haren van hun dochters leren vlechten, bijvoorbeeld", zegt Van Mechelen.

Ook het gekende businessproject belooft volgend voorjaar de moeite te worden. "Een netwerkavond om niet te missen." Zoals elk jaar verzamelt de Lierse afdeling - samen met in totaal zo'n 100.000 andere Belgen - weer zwerfvuil tijdens de World Cleanup Day op 21 september, een initiatief waar JCI International wereldwijd mee haar schouders onder zet.

De nieuwe bestuursploeg bestaat verder uit secretaris Dorien Hens, penningmeester en vice-president Bart De Smedt, lokale vormings- en internationalisme verant-woordelijke Britt Gevers, legal counsel Kjell Spruyt en Toon Vervoort, verantwoordelijk voor de business- en gemeenschapsprojecten.

Ledenverantwoordelijke dit jaar is Mathias Verlaet en Kirsten Mertes neemt de communicatie voor haar rekening. Samen werken ze intussen volop aan het vijftigjare jubileum van de Lierse afdeling. "Hou zeker 8 mei 2021 vrij in je agenda want het
belooft één groot feest te worden."

Meer info vind je op www.jcilier.be en www.facebook.com/jcilier

"50 jaar JCI Lier"

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge professionals tussen de 18 en 40 die werkt rond 4 pijlers: Business, Individualisme, Gemeenschap en Internationalisme. Als jonge kamer maakt JCI Lier deel uit van dit internationale netwerk van ambitieuze jongeren met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij.

Benieuwd? Wij vergaderen telkens op de tweede donderdag van de maand in Het Looks, Ros Beiaardstraat 12-15, 2500 Lier. Welkom!

Vragen? Voorzitter Nadja Van Mechelen 0032 485 10 46 91