Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nagelnieuw dansproject Adagiae zoekt Kempense performers voor project 2024 in St.-Waldetrudiskerk

Audagiae

Dansproject ‘Adagiae’ gaat op donderdag 18 april 2024 in première. Cc de Warande Turnhout, cc De Werft Geel, cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg, cc ‘t Schaliken Herentals en cc Mol vroegen choreograaf Koen De Preter om een dansvoorstelling te creëren voor 5 Kempense kerken.

Verbondenheid over de generaties heen

Het resultaat is een zoektocht naar verbondenheid over de generaties heen. April 2024 lijkt nog ver weg, maar de auditieopdroep voor Kempense performers van alle leeftijden is gelanceerd.

Met ‘Adagiae’ maakt Koen De Preter een locatievoorstelling met live muziek in een prachtige kerk die vertrekt vanuit het boek ‘Adagia’ van Erasmus. Hierin noteerde de schrijver verschillende spreekwoorden uit de oudheid die we vandaag de dag nog gebruiken.

Heel wat van die gezegden vormen de inspiratiebron voor de creatie: laat ieder doen wat hem het best ligt, nacht brengt raad, met open armen ontvangen, een vreemde vogel zijn, iets uit de schaduw in het zonlicht brengen, tegen de stroom ingaan,…

De dansvoorstelling is een requiem, een verhaal over eindigheid, eeuwigheid, verleden en toekomst.

Voor ‘Adagiae’ gaat Koen De Preter een samenwerking aan met cultuurhuis de Warande, cc De Werft Geel, cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg, cc ’t Schaliken Herentals en cultuurcentrum Mol.

Voor het project ‘Adagiae’ zoekt men Kempense performers (m/v/x) tussen twaalf en 90 jaar. Schrijf hier in voor audities.

'Mensen die goesting hebben om te bewegen: dansers, acteurs, breakdancers, speelvogels, zangers en sportievelingen', zegt Koen De Preter.   (Dans)ervaring mag, maar hoeft niet. Zin om je onder te dompelen in de wondere wereld van een creatie volstaat. Wie interesse heeft kan zich ten laatste op vrijdag 7 september inschrijven.

Om de juiste groep performers te vinden voor deze productie organiseert De Preter auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook wie nog twijfelt.

Er zullen mensen met totaal verschillende ervaring deelnemen, dus het niveau zal niet te moeilijk zijn. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot donderdag 6 september en mogen zich verwachten aan bewegingsopdrachten die te maken hebben met het thema van de voorstelling.

De nadruk ligt op ‘je amuseren’ en ‘misschien zelfs iets bijleren’.

De eerst auditieronde is zaterdag 23 september in de Warande Turnhout of zondag 24 september in cc Zwanenberg Heist-op-den-Berg. De tweede auditieronde (voor de geselecteerden) is zaterdag 30 september in cc Mol.

Koen De Preter

Koen De Preter (1981, Bonheiden) is choreograaf en performer. Eigen aan zijn parcours als maker is dat hij bewust risico neemt met vormen en doelpublieken en zich beweegt tussen verschillende circuits. Hij creëert avond- en schoolvoorstellingen, maakt werk buiten de theatermuren en zet sociaal-artistieke projecten op.

In zijn voorstellingen toont hij een fascinatie voor performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties.

Zijn werk is te zien op diverse Belgische podia en internationale dansfestivals.

koen@koendepreter.com

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Audagiae in St.-Waldetrudiskerk Herentals

Audagiae in St.-Waldetrudiskerk Herentals

Audagiae

Deel dit artikel