Sport Vlaanderen probeert sport zo dicht mogelijk bij ieders leven te brengen. De werkplek leent zich daar perfect toe. Daarom lanceerden de Vlaams minister van Sport en Sport Vlaanderen bewegwijzerde routes, de 'loopbanen', in industrie- en bedrijvenparken en nabij ziekenhuizen.

Werknemers kunnen er bewegen, sporten, wandelen en lopen tijdens de middagpauze of na het werk. Ook wandelvergaderingen zijn toegestaan. De eerste drie loopbanen werden recent geopend in Grobbendonk, Sint-Niklaas en Wilrijk.

Voor de industriezone ENA 21 was er afgelopen week een verkenning van de nieuwe loopbaan Wolfstee Klein Gent aan startbord van de loopbaan aan het Ven, Bannerlaan Grobbendonk (tegenover DCM).

Naast Ulrik Anthonis, schepen van sport, cultuur en senioren, Gerda Bekkers, HR Manager NOF Metal Coatings Europe NV en Rudi Smets, bestuurslid AC Herentals en voorzitter van de vzw AC Herentals waren een 10-tal enthousiaste wandelaars en loopfanaten actief.

'Ook de verbindingslussen tussen de loopbaan en de loopomlopen van Herenthout en Bouwel zijn een meerwaarde', zegt Grobbendonks schepen Ulrik Anthonis.  'Het startbord met zitbank en fietsstalling zijn daarvoor de ideale startplaats.

De intentie is er om de loopbaan met z'n allen actief te gaan gebruiken.
Proficiat en dank aan de initiatiefnemers en organisatoren Sport Vlaanderen, de ondernemingen van ENA 21 en de lokale besturen Herentals, Herenthout en Grobbendonk.'  Foto's M. Nicasi/Nnieuws.