Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nagelnieuwe tankwagen voor brandweerpost Lille

Brandweer Lille

Sinds 2020 heeft de hulpverleningszone Taxandria ook een brandweerpost in Lille en zijn er een 9-tal brandweercollega’s aan het werk.

'Om de nodige ervaring op te doen bij interventies, beschikt de post vanaf nu over een tankwagen die onze hulpverleningszone in bruikleen heeft van de Civiele Bescherming', zegt Zonecommandant Luc Faes.

'Als je de tankwagen ziet, herken je duidelijk de kleuren van de Civiele Bescherming. Het gaat dan ook over een tijdelijk voertuig voor onze post Lille dat dient als een tussenoplossing om zo de post en de collega’s de kans te geven al bepaalde interventies mee te doen. Zo bouwen ze ervaring op en kan er in een latere fase een eigen voertuig aangekocht worden.

Een tankwagen wordt gebruikt om bluswater naar een interventie te brengen en is ook uitgerust voor het reinigen van het wegdek en het ondersteunen van andere brandweerinterventies. 

Het is een traditie binnen de brandweer om voertuigen in te huldigen, dit brengt geluk voor toekomstige interventies', besluit Luc Faes.  Foto R. Van Laer/NNieuws.

Brandweer Lille

Deel dit artikel