Op 14 oktober koos Vorselaar een nieuwe gemeenteraad. ACTIEV groeide op 14/10 verder door en behaalde 73,5% van de stemmen. Dat is van alle 300 Vlaamse gemeenten het hoogste percentage voor één partij.

ActieV heeft daardoor in de gemeenteraad een absolute meerderheid van 15 zetels op 19. Burgemeester Lieven Janssens behaalde 2.899 voorkeurstemmen.

ActieV bestuurt Vorselaar de volgende 6 jaar met één schepen minder. De nieuwe   zijn Jos Bouly en Priscilla Geluykens (vanaf 2021). Filip Van Den Broeck en Paul Laeremans keren niet terug naar het college.

Sara Van Rooy blijft schepen met als bevoegdheden o.a. ruimtelijke ordening, wonen, natuur en milieu. Kobe Vercauteren blijft op jeugd en is vanaf januari ook bevoegd voor cultuur, sport en verenigingen.

Mizel Gebruers blijft op sociale zaken en wordt voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst. Er is afgesproken dat Mizel na 2 jaar (tegen 1/1/2021) de fakkel doorgeeft aan Priscilla Geluykens.

Nieuw van bij de start is Jos Bouly, de 5e schepen.  Hij krijgt o.a. lokale economie, landbouw, toerisme, bibliotheek en erfgoed.

Ambitieus beleidsplan 2019-2024

'De komende weken werken we een nieuw en ambitieus beleidsplan uit voor de komende legislatuur', zegt burgemeester Lieven Janssens.

'Dat beleidsplan zal in co-productie met de medewerkers van gemeente en OCMW Vorselaar tot stand komen. In het beleidsplan zullen onder meer de fundamenten worden gelegd voor een nieuwe jeugd- en schoolcampus, een medisch kabinet, een gemeenschappelijke bib voor scholen en gemeenten, een nieuw Marktplein, allerlei rioleringswerken, een ruimer ontmoetingscentrum voor de verenigingen, een verbouwing van de gemeentelijke campus en een groen gemeentepark achter het gemeentehuis.'

Paul Laeremans gemeenteraadsvoorzitter

Paul Laeremans wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. ActieV wil volgens de burgemeester de hand uitsteken naar CD&V, de énige oppositiepartij, om in belangrijke dossiers tot een unaniem gedragen consensus te kunnen komen. (lj)

Foto : v.l.n.r. Kobe Vercauteren, Sara Van Rooy, Lieven Janssens, Mizel Gebruers en  Jos Bouly.