Natalia en Jef Neve staan begin juli samen op de affiche van Na Fir Bolg. Uniek.  “Hoever kan je uit je comfort-zone getrokken worden?” Het lijkt misschien één of andere uitdaging voor een spectaculair nieuw tv-format, maar niks is minder waar.

Deze twee Kempenaren kwamen elkaar al een paar keer per toeval tegen op het podium en steeds spatte het plezier, de humor, maar vooral de positieve muzikale verrassing ervan af. In die mate dat ze besloten om dit in een nieuw project te gieten.

Nieuw voor allebei, uit hun eigen comfortzone getrokken, één en al oor voor elkaar en elkaars muziek. Jef Neve ging op zoek naar manieren om de songs van Natalia uit te puren, te strippen en zo te bewerken, met een ongelofelijk indrukwekkende live-band, dat ze u helemaal van uw sokken blazen.

Maar naast die songs is er ook ruimte voor eigen werk van Jef Neve, zelfs voor Mozart, Débussy en Messiaen.

Combineer het krachtigste koppel stembanden van Vlaanderen met de meest veelzijdige pianist-componist van dit moment en u krijgt vuurwerk, dat is gegarandeerd. Maar ook veel plezier, veel gelach, emoties, en bovenal prachtige muziek.

Line-up: Jef Neve: piano Natalia: vocals Dj Grazzhoppa: dj Thomas Fiorini: bass Jordi Geuens: drums Monique Harkum: backing vocals Chantal Kashala: backing vocals Amber Docters van Leeuwen: cello Andy Dhondt: saxen Nicolas Kummert: tenorsax Bruno Van Der Haegen: tenorsax.

Naast Bart Peeters, Levellers en Yevgueni presenteert het 25e Folk- en Kleinkunstfestival dus een supersterke jubileum-affiche.