Snelle kledingwissels, een pompende showcase en hits bij de vleet. Onze Kempense Natalia ging vrijdag en zaterdag in een uitverkochte Lotto Arena compleet in 'overdrive'.  Dat 'Overdrive' de annalen zou ingaan als Natalia's meest indrukwekkende concertreeks tot dusver, stond al langer vast.  Ze heeft een magische superlijn, benen die nergens in Hollywood of Cannes kunnen ontwaard worden.  Natalia drijft gewoon iedere male fan tot de uiterste vervoering.  En haar show dan, supergaaf.  Wereldtop-niveau.

In een Twitterbericht dat ze vrijdag de wereld instuurde, gaf ze twijfelaars lik op stuk. 'Self-trust is the first secret of success', citeerde ze Ralph Emerson.  Het spektakel blikt chronologisch terug op de voorbije tien jaar, met een visuele knipoog naar de plek waar het allemaal begon: op de tafel tijdens familiefeestjes. De familiebeelden worden afgelost door fragmenten uit 'Idool' en impressies van haar ontmoeting met 'Manneke' Paul De Leeuw.  Bengelend aan een touw, gehuld in een galakleedje, opent ze met 'Heartbreaker'. Wat verderop ruilt ze het schaarse stukje textiel voor een kort glitterjurkje, dat 'What don't kill you' en 'Back for more' meer glans bezorgt. Nu en dan praat ze onomwonden over haar stemproblemen, haar familie en de concerten met - pakweg - Anastacia, Shaggy en The Jacksons.

'Overdrive', het vijfde album, liet 4 jaar op zich wachten. Waarom, dat werd vrijdag en zaterdag duidelijk. Nummers als 'Boom' en 'Paralysed' zijn het gevolg van een lang rijpingsproces. Live maakt het album zelfs zoveel indruk dat je er de recente doortocht van popster Beyoncé Knowles bij zou vergeten. Beyoncé wie is dat nu weer...?

She's back, zoveel is duidelijk. Deze zomer tourt Oevelse-Hertalse Natalia door het land. Ze doet een 20-tal festivals aan. Vergeet 12 oktober niet want dan sluit ze haar feestjaar af met een concert in de Ethias Arena  Hasselt. Tickets zijn te koop via 070/345 345 en via de website van Teleticketservice. Foto's Peter De Smedt Showbizzsite.be / N.