De zangeres beviel eerder dit jaar nog van haar eerste dochtertje, Bobbi-Loua. Dat was voor haar de grote trigger om een peterschap aan te gaan bij Cunina: een Belgische organisatie die over heel de wereld kansarme kinderen op de schoolbanken zet door middel van gepersonaliseerde peterschappen. Het peterschap gaf meteen aanleiding om ambassadrice te worden.

"Met de geboorte van Bobbi-Loua besef ik hoe goed een kind het kan hebben in ons land", vertelt Natalia. "Er zijn nog zoveel plekken op de wereld waar armoede heerst en daar wil ik iets aan doen." Natalia hoopt met haar bekendheid als zangeres veel Belgen te enthousiasmeren een peterschap aan te gaan bij Cunina.

Ze werd zelf peetouder van Binu, een kansarm meisje uit het Himalayagebergte. Binu is acht jaar en kan door de financiële steun van Natalia naar school gaan. De zangeres wordt na Nathalie Meskens, Luc Appermont, Wouter Torfs en Sabine De Vos de vijfde ambassadrice van Cunina.

"1 september leek ons de perfecte dag om het ambassadeurschap aan te kondigen", aldus Sophie Vangheel, stichter en algemeen directeur van Cunina.

"Voor onze samenleving betekent dit het begin van het nieuwe schooljaar, maar in de landen waar Cunina ontwikkelingshulp verschaft is naar school gaan zelden vanzelfsprekend.

En dan heb je nog de coronacrisis... Die heeft vele kansarme kinderen enorm zwaar getroffen. Ze hebben onze hulp nu meer dan ooit nodig!"

Dit jaar bestaat Cunina dertig jaar en heeft de organisatie al meer dan 15 500 kansarme kinderen toegang gegeven tot onderwijs. Het ambassadeurschap van Natalia moet een stevige boost geven om nog meer kinderen op de schoolbanken te zetten. Sophie en Natalia zijn vanavond te gast bij Gert Late Night om 21:15 u. op VIER.

Bekijk Natalia's officiële aankondiging (video) via deze link: https://youtu.be/W2GLqtYMKWE

Een peterschap kost 35 € per maand en is fiscaal aftrekbaar.

Uitzonderlijk is in 2020 het belastingvoordeel 60 % omwille van Covid-19.

Peetouder worden kan via de website van Cunina: www.cunina.org