Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nathalie Frenay : 'Zo'n 325 fakkels protesteren tijdens Fakkeltocht tegen armoede'

Fakkeltocht

De jaarlijkse werelddag 'Verzet tegen Armoede en Uitsluiting' met fakkeltocht in Herentals kreeg zo'n 325 gemotiveerde sympathisanten naar de foyer van cc 't Schaliken, en aansluitend naar de stille protesttocht door de centrumstraten.  Met de huidige energiecrisis en de sterke daling van de koopkracht krijgt armoede bij alle gezinnen een nooit geziene invloed op 'dagelijks welzijn' en 'gelukkig zijn'.

In de foyer van 't Schaliken klonken pakkende getuigenissen van Sandra, Ria, Alex en Nancy die in de armoede vertoeven.  Ook het sterk gebrek aan sociale woningen in Herentals werd aangekaart.  De verantwoordelijken van vzw De Fakkel-vzw De Dorpel onderstreepten de ernst van de crisis voor iedereen.  Opvallend : geen enkele politieker kwam aan het woord.

Nathalie Frenay, coördinator van De Fakkel vzw : 'Het werd een krachtige en succesvolle avond met ruime belangstelling van alle lagen van de bevolking. Dat is belangrijk, want armoede zit vandaag diep en sluipt iedere dag meer en meer binnen in onze gemeenschap.  Hopelijk kunnen we volgend jaar naar een crisisvrije periode waar geen armoede meer bestaat, maar dat is een utopie.'

Indrukwekkende fakkeltocht

Na de getuigenissen volgde een indrukwekkende fakkeltocht met zo'n 325 fakkels door de centrumstraten van Herentals. Doedelzakspelers van The Wallace Pipe Band gaven de fakkeltocht een extra indringende dimensie. Guy Verellen / Foto's Mieke Tegenbos/ NNieuws.

Fakkeltocht

Deel dit artikel