De beste Vlaamse ploegers strijden zondag in Geel voor de nationale titel

Groene Kring Geel, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert er op zondag 13 september de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze unieke competitie voor de nationale kampioenstitel en een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden geselecteerd op basis van hun prestaties op de provinciale ploegwedstrijden eerder dit seizoen.

Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven, maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is immers correct afstelwerk en een hele dosis vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen. Er zijn tal van criteria waar het ploegwerk op beoordeeld kan worden. Een competitie kan dan ook niet ontbreken en het maakt het zowel voor leken als experts leuk om de wedstrijd te volgen. De nationale ploegwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd in de provincie Antwerpen door het plaatselijke gewest Geel.

Tom Van Laer, voorzitter Groene Kring Geel: "Ploegers uit alle Vlaamse provincies zakken af naar Geel om hun ploegkunsten te tonen. Een ploegwedstrijd is altijd een unieke ervaring, zowel voor de ploegers als voor de supporters. Ons gewest staat klaar om er een leuke dag van maken."

Praktisch

Datum: zondag 13 september 2015

Uur: 10u.00 – 18u.00

Het wedstrijdploegen gaat door van 13u.00 tot 16u.00.

Locatie: Roerdompstraat 7, 2440 Geel

Groene Kring

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Groene Kring-leden kunnen er terecht voor ontmoeting, opleiding en belangenverdediging. Groene Kring maakt deel uit van groep Boerenbond. Neem zeker een kijkje op de website www.groenekring.be of op onze Facebookpagina www.facebook.com/groenekringnationaal!