Natuurfotografie is wereldwijd erg populair, maar voor een waanzinnige foto hoef je gelukkig niet ver te reizen.

Daarom heeft National Geographic samen met Natuurpunt enkele van de mooiste Vlaamse natuurgebieden waar je prachtige foto's kan maken op een rijtje gezet.

Uiteraard mocht de Heiberg-Snepkensvijver niet in het lijstje met de allermooiste plekjes ontbreken.

Heiberg-Snepkensvijver

In Heiberg en Snepkenvijver in Herentals gaan moeras, heide en bos hand in hand. De bodemomstandigheden zorgen voor een typische vegetatie zoals veenmos, dophei, kleine zonnedauw, veenbes en veenpluis.

Ook de geurige gagel komt massaal voor. Ontdek in Heiberg en Snepkenvijver zeldzame plantensoorten voor mooie foto's voor de categorie 'Landschap'.

Al die natuurpracht vraagt toch gewoon om op foto vastgelegd te worden. De mooie wandeling en gezonde buitenlucht krijg je er dan gratis bij.

En de foto's die er gemaakt worden, kunnen nog tot en met 26 september ingezonden worden via NatGeofotowedstrijd.be. Wie weet gaat één van de plaatselijke natuurliefhebbers dan wel met een mooie prijs aan de haal.

Uitgebreide informatie, wandelkaarten en nog meer fotogenieke natuurdomeinen vind je op de website van Natuurpunt. Blijf ook steeds op de wandelpaden om zo ten volle te kunnen genieten van de natuur in de natuurgebieden met respect voor de fauna en flora.

Over de National Geographic Fotowedstrijd

De National Geographic Fotowedstrijd is de grootste fotowedstrijd van de Benelux. Deze prestigieuze competitie, die in 2007 begon, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in België en Nederland.

De jury van de fotowedstrijd betaat uit fotografen Lieve Blancquaert, Sacha de Boer en Jasper Doest. Vanuit National Geographic maken hoofdredacteuren Robbert Vermue en Renske Lamers samen met zendermanager Tim Beudel de jury compleet. Ook dit jaar presenteert Klaas van Kruistum de finale.

Zend nu ook jouw foto in via NatGeofotowedstrijd.be. Iedereen uit Nederland en België kan foto's insturen in de categorieën Mens, Dier en Landschap.  Foto Nnieuws.