Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nationale Red Giants trainen op hockeysite van HC Artemis : 'G-hockey wint enorm aan populariteit'

HC Artemis Red Giants

Van vrijdag tot zondag trainden de Red Giants op de hockeysite van de HC Artemis aan de Herenthoutseweg Herentals. De Red Giants is de nationale G-hockeyploeg van ons land. Ze waren dit weekend op trainingsstage in Herentals om er de Wereldzomerspelen van volgend jaar in Berlijn voor te bereiden.

“Leuk dat we met onze club een klein steentje konden bijdragen aan dit mooie project. Net als hockey wint G-hockey de laatste jaren enorm aan populariteit. Ook op onze club hebben we voor het tweede jaar op rij een kleinschalig hockeyproject voor kindjes met specifieke noden,” zegt voorzitter Els Van den Bossche.

Trainingsstage in Herentals

“De Red Giants is de nationale selectie van de Special Olympics Belgium. Ze treffen de nationale selecties van andere landen tijdens de vierjaarlijkse Wereldspelen. Volgend jaar vinden die in juni plaats in Berlijn.

De hockeysport staat er voor de eerste keer op het programma als demo-sport. Het resultaat van jarenlange inspanning van onze KBHB. En net als bij onze Red Lions en Red Panthers vraagt deelname een stevige voorbereiding.

En daarom was de nationale G-hockeyploeg dit weekend op nationale trainingsstage in Herentals. Voor hun hockeytrainingen zakten ze af naar de hockeysite van HC Artemis. Een fijne primeur voor onze jonge club.”

G-hockey in Herentals

HC Artemis wil er zijn voor iedereen: voor sporters, supporters, competitiespelers, recreanten, ... En dus ook voor G-hockeyers. “Voor het tweede jaar op rij hebben we op HC Artemis een eigen G-werking voor kindjes met specifieke noden. Het is een kleinschalig project dat in samenwerking met lokale scholen de hockeysport wil openstellen voor kinderen met autisme en faalangst. Als familiale hockeyclub is die sociale verbondenheid met de lokale gemeenschap voor ons heel belangrijk,” besluit Els Van den Bossche.  Foto's rr EVDB/NNieuws.

Meer info over de G-hockey? Neem contact op via info@hcartemis.be .

Herenthoutseweg 108, Herentals, België

HC Artemis Red Giants

Deel dit artikel