Door de nationale staking voor meer koopkracht is er veel hinder in de regio. Zowel in de privésector als bij de overheidsdiensten is er een grote stakingsbereidheid. Zo is het openbaar vervoer grondig verstoord.

Er rijden weinig bussen van De Lijn en bij de NMBS is er wel een minimale dienstverlening, maar ook daar rijden vandaag heel wat treinen niet.

Aan verschillende bedrijven- en industriezones was er vanmorgen een filterblokkade, maar werkwilligen werden wel doorgelaten. O.a. bij Janssen Pharmaceutica in Beerse, Mora in Mol, DAF in Oevel, Van Hool in Koningshooikt en Qualiphar en Lonza in Bornem stonden er vanmorgen stakingspiketten, maar de meeste werknemers kozen ervoor om gewoon thuis te blijven.

Bij het personeel van het ziekenhuis AZ Sint-Maarten is de stakingsbereidheid groot. Sommige delen van het ziekenhuis draaien vandaag op minimumcapaciteit en enkele niet dringende operaties werden uitgesteld. Verder zullen de patiënten waarschijnlijk weinig of niets van de staking merken. (RTV)