De christelijke en socialistische vakbonden ACV en ABVV zijn tevreden over het verloop van de nationale stakingsdag in de provincie Antwerpen en spreken over een massale opvolging van de stakingsoproep. "Wie deze ochtend de piketten heeft bezocht en met de actievoerders heeft gesproken, weet wat er bij de werknemers leeft."

"De staking is voorbeeldig georganiseerd en verlopen", zegt algemeen secretaris Dirk Schoeters van ABVV Antwerpen. "De regio Antwerpen - net als het hele land trouwens - ligt vandaag stil." Volgens Schoeters zijn er weinig werkwilligen de stakingsposten gepasseerd.

"De Haven ligt toe, de Scheldelaan ligt toe, het openbaar vervoer staat stil, de stadsdiensten zijn in staking en vele andere grote én kleine bedrijven liggen plat. "
Ook bij ACV werd de oproep in Antwerpen massaal opgevolgd.

"Buiten de grote en cruciale sectoren - de haven, de petrochemie op de Scheldelaan - werd er actie gevoerd in honderden bedrijven, organisaties, instellingen, handelszaken, diensten, overheidsdiensten en administraties."

Op het industrieterrein Berkebossen in Mol en het industriepark van Wommelgem waren er woensdagochtend filterblokkades. Werkwilligen mochten wel passeren.
Net zoals in Leuven en Gent organiseerde de burgerbeweging Hart Boven Hard 's ochtends een fietstocht langs enkele stakersposten, uit solidariteit met de vakbonden. Volgens de organisatie fietsten tussen de 150 en de 200 mensen mee. (Belga)