U bent hier

Nationale staking - "Stakingsposten aan honderden bedrijven in Antwerpen"

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
12.02.2019 - 19.46u
Door: Mark Jaspers

Het gemeenschappelijk vakbondsfront verwacht dat de stakingsoproep in Antwerpen massaal opgevolgd zal worden. "Dagelijkse signalen van de basis laten ons toe om dit vandaag al met zekerheid te stellen."

Naast grote hinder in de Antwerpse haven zal actie gevoerd worden in "honderden bedrijven, organisaties, instellingen, handelszaken, diensten, overheidsdiensten en administraties". "Of zal de zaak gewoon dicht zijn zonder stakingspost omdat de stakingsoproep voor de 100 procent opgevolgd wordt."

ACV laat weten dat er woensdag stakersposten zullen zijn in verschillende industriezones. In Wommelgem en Berkebossen komen filterblokkades. Bij het farmaceutisch bedrijf Wualiphar in Bornem komt er een gesloten stakerspost. Daarnaast komen er 'stakerscafés' in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Herentals en Zandhoven. Daar zullen militanten samenkomen.

In de stad Antwerpen zijn woensdag alle containerparken gesloten. De stad probeert de dienstverlening voor afvalophaling te verzekeren, maar vraagt inwoners wel om hun afval binnen te houden als zou opgehaald worden tijdens de nacht van dinsdag op woensdag of woensdag overdag.

Als er toch veel huisvuil buiten staat, zal het niet-selectief worden opgehaald en dus niet worden gesorteerd.

Voor de kinderopvanglocaties werden de ouders op de hoogte gebracht of er hinder is in hun locatie of niet. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto