U bent hier

Nationale test BE-Alert: resultaten van Neteland

Kempen regio | Neteland
03.10.2019 - 18.28u
Door: Lex Verellen

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we graag onze inwoners snel verwittigen. Daarom namen de gemeenten uit Neteland vandaag gezamenlijk deel aan de nationale BE-Alerttest. De test was een goede oefening om de procedures uit te proberen en daarnaast onze samenwerking verder te versterken.

Resultaten test op 3 oktober 2019

Op basis van een fictieve noodsituatie stuurden we per sms om 9.50 uur een testbericht uit naar de 'getroffen' zone. Enkel telefoonnummers die met een adres in de getroffen zone geregistreerd zijn in BE-Alert, kregen het testbericht.

                    Aantal verstuurd - Aantal correct ontvangen
Grobbendonk       817                              96,4%
Herentals            1801                             95,7%
Herenthout           278                            100,0%
Olen                       99                              99,0%
Vorselaar              178                             99,4%
TOTAAL  3.173

Ook in vele andere gemeenten werd BE-Alert vandaag getest. Benieuwd naar de resultaten? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto