De Herentalse band Natives mocht zaterdagavond de tweedaagse viering van 5 jaar cc 't Schaliken op gang spelen. Voor de toeschouwers was het ook daarna genieten geblazen van straattheater, humor, woord en vooral veel muziek.

Natives werd pas vorig jaar opgericht maar de groep rond zangeres Marinka Tops, Brecht Vissers (gitaar), Michael Tubex (bas), Jens Paeyeneers (toetsen) en Sebastiaan  Schillebeeckx (drum) bewees eerder al met de song Bunnies heel wat in haar mars te hebben.

Het straattheater van Sierk Mobiel en Khalid & Co bewees niet voor niets gerenomeerd te zijn voor enkele van zijn acts. Met Bert Gabriëls (humor) in de schouwburg, Marieke De Maré (woord) in de Lakenhal mikten de organisatoren net zoals de voorbije vijf jaar op een divers publiek.

The Smokey Midnight Gang en Radio Ultra Modern sloten met een meer dan muzikale noot de eerste avond van het feestgedeelte af.

Zondag opent Elisabeth Crommelynk het programma van dag 2. Na haar concert is het genieten van The Antler King (muziek), Gilles Monnart (magie), Lejo (figurentheater), Majoretteketet & Les Fanfoireux (show en muziek), Balltazar (straattheater) en Locorotondo/Dweelz (circusschool).