Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Natuurpunt koopt 142 ha bos en heide van Geelse adellijke familie: grootste Vlaamse natuuraankoop van 2022

De Breeven Geel

Natuurpunt heeft 142 hectare natuurgebied in Geel overgekocht van de adellijke familie Dierckx de Casterlé. Dat meldt de krant De Tijd en bevestigt de natuurorganisatie.  "Het gaat om waardevolle bos- en heidegrond naast ons huidige reservaat Breeven", zegt conservator Marc Verachtert aan Radio 2.

Natuurreservaat Het Breeven van Natuurpunt in Geel wordt uitgebreid met 142 hectare bos en heide. Het gaat om de grootste aankoop van natuurgebied in Vlaanderen van het afgelopen jaar.

"De gronden waren in handen van de adellijke familie Dierckx de Casterlé en ze liggen rond het huidige gebied van Het Breeven. De familie wilde het domein in zijn geheel behouden en kwam bij ons terecht", zegt Marc Verachtert, de conservator van Het Breeven aan Radio 2.

Met de aankoop is bijna 4 miljoen euro gemoeid waarvan Vlaanderen 3,5 miljoen betaalt en Natuurpunt 450.000 euro. (VRTNWS) (Natuurpunt)

Het Breeven

'Weilanden omringd met dreven en moerassen worden er afgewisseld met droge zanderige bossen en heide. Begin 2019 rondde Natuurpunt Geel-Meerhout al een grote aankoop af waarbij het gebied dat jaar in één keer groeide van 20 tot 90 ha. Tot 2019 had dit gebied geen eigen beheerteam.'  Foto Natuurpunt.

De Breeven Geel

Deel dit artikel