De vakantie en het broedseizoen zit er op. Natuurpunt gaat in en rond de 'gemeenteheide' maaien, plaggen en overtollige houtopslag verwijderen.

Herman Puls en Koen Laureys van Natuurpunt : 'Zonder beheerwerken zou de heide snel zijn pracht verliezen en zouden de typische heidebewoners  zoals hagedissen, zandbijtjes, boompiepers, sprinkhanen, vlinders  & co… het moeilijk krijgen of verdwijnen.

Beheerwerken in het reservaat (Heiberg Herentals) zijn noodzakelijk om de biodiversiteit te vrijwaren of te herstellen. Niets doen betekent immers dat we een evolutie krijgen naar een eenvormig bosbiotoop.

Vele lichtminnende dier- en plantensoorten komen zo in de verdrukking. Een gedetailleerd beheerplan is opgesteld en geeft aan waar ingrepen zinvol zijn en meer kans op slagen hebben.

Waar werken met machines teveel schade zou veroorzaken, blijft handenarbeid noodzakelijk. Elke hulp is dan ook welkom, ook voor enkele uurtjes.

Als je werkhandschoenen hebt, mag je die meebrengen

Tussendoor  geven we graag een beetje uitleg over de grote inrichtingswerken die nu gaan starten. Dankzij “LIFE Kleine Nete” worden deze grote natuurherstelwerken door Europa mede gesubsidieerd

En ’s middags gaan we picknicken….
Wij zorgen voor de soep en een dessertje , een boke of iets anders breng je zelf mee. Graag een seintje als je komt, kwestie van hoeveelheden voor de kok!!
 
Wanneer: zaterdag 8 september; van 9 tot 16 u
Locatie: einde Lavendelweg (zijstraat Lichtaartseweg), volg pijlen “Natuurpunt'.

Contact/info: puls.herman@scarlet.be  0496/967827