U bent hier

Natuurvrienden organiseren Natuurvriendendag en Avonturathlon in Brink

Herentals | Vlaanderen
24.03.2016 - 18.02u
Door: Herman Gezelle

Op zaterdag 23 april strijken leden van De Natuurvrienden van over het hele land neer in DE Brink Herentals voor een dag vol actie en avontuur. Ook niet-leden zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen. De Natuurvrienden maakt deel uit van International Naturefriends, opgericht in 1895 in Wenen. De organisatie telt wereldwijd ruim een half miljoen leden.

In al die landen staan ze voor dezelfde boodschap: toerisme en recreatie met respect voor natuur en medemens.

In Herentals staat hen alvast een mooi programma te wachten:

een smikkeltocht voert hen langs de mooiste hoekjes van de stad; in een huifkar ondervinden ze aan den lijve wat "duurzame mobiliteit" betekent; het muzikale duo Lien en Bart zorgt voor mooie meezingers; fietsen en wandelen naar hartenlust; initiatie krolf ; barbecue.

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de smikkeltocht (5€) en/of BBQ (volwassenen: 13€ / kinderen (2 stukken vlees): 10€) kunnen zich voor 10 april inschrijven door het juiste bedrag te storten op BE76 2200 6200 8395 met vermelding van naam en aantal personen smikkeltocht en/of BBQ.

Bovendien is er de hele dag door de animo van de Avonturathlon.

Teams van 2 personen (één -18 en één +18) nemen het tegen elkaar op in een 8-tal spetterende proeven. Klassiekers zoals de vuurproef en de kruiwagenrace zijn weer van de partij, maar ook nieuwe proeven zullen de dag kleuren. Na een dag avontuur eindigen we met een stapelgekke slotrace. Alle ploegen nemen het tegen elkaar op, in één "rechte" lijn naar de finish.

INFO AVONTURATHLON:

Welke papa's durven met hun dochter de uitdaging aan te gaan? Welke mama's leren samen met hun zoon papa eens een lesje? En welk petekind zou dit nu niet graag met zijn peter/meter doen?

Voor wie? Teams van 1 volwassene en 1 kind, kinderen vanaf 6 jaar. Aangeraden leeftijd 8 jaar.

Prijs? 80€ per team. Incl.: deelname, verzekering, BBQ, geschenk voor elke deelnemer en warme douches.

Extra! Gezellig kampvuur, overnachting in meerpersoonskamer en uitgebreid ontbijt voor slechts 5€ per persoon (zaterdag op zondag).
Info en inschrijvingen? www.avonturathlon.weebly.com. Lidmaatschap NIET verplicht!

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto