U bent hier

Natuurwandeling als afscheid voor overleden Fons Lievens (69)

Herentals | Westerlo
06.04.2019 - 01.26u
Door: Herman Gezelle

Twee weken na zijn 69e verjaardag is dinsdag Fons Lievens uit Oevel overleden. De onstopbare voorvechter voor de goede zaak was al een tijdje ziek. Zo nam hij in oktober nog wel vanop de voorlaatste plaats deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor Groen Westerlo, maar toen liet hij al verstaan dat het vanwege gezondheidsproblemen om een steunactie ging.

Fons Lievens was heel zijn leven een bekend figuur, vooral in zijn oorspronkelijke woonplaats Herentals. In de jaren zeventig organiseerde hij een reeks kleinkunstconcerten en een jaarlijkse boekenbeurs in Kasterlee.

In de jaren 80 deed hij zich gelden in verscheidene verenigingen en adviesraden in Herentals. Hij was een stuwende kracht binnen de lokale Wereldwinkel, voorzitter van de jeugdraad en lid van de Vredesbeweging en milieuraad.

Dat engagement vertaalde zich ook op politiek vlak: van 1988 tot 1996, het jaar dat hij naar Oevel verhuisde, zat hij voor Groen in de Herentalse gemeenteraad.

Professioneel was hij aan de slag bij VDAB en leidde er de Jobclub tot zijn pensioen in 2012. Zijn strijd voor een betere wereld zet hij zelfs tot na zijn dood voort.

Volgens zijn wens vindt er geen traditionele uitvaart plaats en gaat zijn lichaam naar de wetenschap.

De familie nodigt iedereen op zaterdag 27 april om 14u uit op Asberg 8 om in Fons' naam een natuurwandeling te maken in het gebied De Beeltjens.
Fons Lievens/ HO.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto