De Turnhoutse bedrijven Alucotec en Glaswerken Vanheertum gaan voortaan nog nauwer samenwerken. Samen brengen ze de producten Artline en Brandwerend op de markt. De combinatie van glas en aluminium profielen maakt de twee nog sterker binnen de Turnhoutse groep Versmissen.

"Bij Groep Versmissen bieden we voortaan 2 nieuwe producten aan, genaamd Artline en Brandwerend", vertelt Peter Van de Water, bedrijfsleider van Alucotec. "Beide producten zijn het resultaat van een optimale samenwerking tussen ons bedrijf Alucotec enerzijds en Glaswerken Vanheertum anderzijds.

Waar wij instaan voor de verwerking van aluminium profielen in de ramen en deuren en de verkoop van beide afgewerkte producten, staat Glaswerken Vanheertum als toeleverancier in voor de plaatsing van het glas."

Minimalistisch schuifraamsysteem

Voor beide producten doet Alucotec beroep op Sapa Building System, één van de grootste leveranciers in Europa voor aluminium profielsystemen voor de bouw. "Artline is een schuifraamsysteem met een minimalistisch design, waarbij het profiel bijna niet zichtbaar is", vertelt Steven Wagemans, bedrijfsleider van Glaswerken Vanheertum.

"Het product staat voor eenvoud, een elegant uitzicht en optimale lichtinval. Waar schuiframen normaal voor 85 à 90% uit glas bestaan, is dit bij de Artline collectie bijna 100%." Als trotse Artline licentiehouder is Alucotec momenteel het enige bedrijf in de Kempen dat het schuifsysteem mag fabriceren en plaatsen.

Met Artline wil het bedrijf zich voornamelijk richten tot een hoger segment aan particulieren in de ruime Kempische regio.

Brandwerend schrijnwerk en glas
"Het andere nieuwe product is dan weer meer gericht op bedrijven", gaat Peter van Alucotec verder. "Op heel wat plaatsen is brandwerend schrijnwerk en glas ondertussen verplicht.

Daarom bieden we voortaan samen met Glaswerken Vanheertum brandwerende aluminiumramen en deuren aan die een halfuur tot een uur brandwerend zijn. In de meeste gevallen gaat het om scheidingswanden tussen kantoor en magazijn."

"Het plaatsen van brandwerend glas is voor ons bedrijf niets nieuw", voegt Steven Wagemans eraan toe. "Naast brandwerend glas in aluminium brandwerend schrijnwerk, behoort ook het plaatsen van brandwerend glas in hout en stalen schrijnwerk tot ons takenpakket. Het realiseren van interieurprojecten is en blijft wel onze hoofdfocus."

Specifiek vakmanschap

Met de recente uitbreiding van het gamma, wil Alucotec zich onderscheiden van zijn concullega's. "Bij Alucotec verwerkten we al heel wat Sapa-profielen. Door ons voortaan ook te focussen op meer specifieke artikelen die extra vakmanschap vragen, willen we de concurrentie in het klassieke schrijnwerk wat meer achter ons laten."

Beide producten zijn klaar voor lancering en kunnen vanaf nu besteld worden. Alucotec en Glaswerken Vanheertum maken beiden deel uit van Bouwgroep Versmissen, gevestigd aan de Koeybleuken in Turnhout. Bouwonderneming Huybregts Reynders en Versanico, gespecialiseerd in verwarming, sanitair en ventilatie vervolledigen de Kempische groep van 4.