Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAVO-topmilitair Rob Bauer waarschuwt: "Het zal nog 15 jaar heel onrustig zijn in de wereld"

Rob Bauer, een van de topmilitairen van de NAVO, voorspelt dat het de komende 15 jaar nog heel onrustig zal zijn in de wereld.

"Omdat de tektonische platen van de macht aan het schuiven zijn", zo zei hij in Terzake op VRT Canvas. Volgens Bauer kan Oekraïne de oorlog tegen Rusland nog altijd winnen.

 

"Het is nog niet te laat voor Oekraïne. De Russen hebben vooruitgang geboekt, maar nog altijd vrij beperkt en nog steeds niet strategisch."

Dat zei de Nederlandse admiraal Rob Bauer vanavond in Terzake. Bauer is sinds 3 jaar de voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, het hoogste militaire overlegorgaan van de alliantie.

 

Voorbereiden om te overleven

Op een persconferentie in januari klonk Rob Bauer al opvallend alarmerend. Hij zei toen dat burgers zich moeten voorbereiden en dingen als water, een radio en zaklamp op batterijen in de buurt moeten hebben om de eerste 36 uur te overleven.

"Ik meen dat. Als er iets gebeurt, en dat kan evengoed een natuurramp zijn, dan moet je in staat zijn om te overleven als de overheid geen water of elektriciteit meer levert. Als een oorlog begint, dan zullen er sowieso problemen zijn met elektriciteit en water. Dus zorg dat je dat soort simpele dingen in huis hebt." (VRTNWS)

 

Mensen moeten beseffen dat het geen ver-van-mijn-bedshow is  Admiraal Rob Bauer, voorzitter Militair Comité NAVO

 

Deel dit artikel