U bent hier

Ne Kemping: het bier van de Kempen en Tijs Vanneste

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
15.02.2022 - 12.14u
Door: Herman Gezelle

De Kemping tv-programma met Tijs Vanneste start 1 maart terug op één.

De tijd van Ne Kemping, bier van de Kempen en Tijs Vanneste is weer aangebroken. Ne Kemping werd in 2021 gelanceerd in samenwerking met Beer 4 Nature.

Dit frisse gerstenat lest niet enkel je dorst maar katapulteert je terug naar de Summer van 21. De opbrengsten van Ne Kemping gaan naar de werking van vzw De Kemping en natuurbehoud in Vlaanderen via Beer 4 Nature.

De Kemping vzw heeft als doel om kwetsbare, werkzoekende mensen een betaald werkervaringstraject aan te bieden, en creëert zo een opstap of doorstart naar een duurzame job.

De Kemping probeert originele en effectieve trajecten te organiseren, zoals het bouwen en uitbaten van een tijdelijke camping. De mix van projectwerk, veel ruimte voor initiatief en dagelijkse begeleiding van gespecialiseerde coaches zorgen er volgens voor dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het natuurbehoud in Vlaanderen wordt via de brouwers van Beer 4 Nature georkestreerd.

Drie dynamische Kempenaars met een passie voor bier en een passie voor natuur hebben een gezonde onderneming opgericht.

Beer 4 Nature keert haar winsten niet uit, maar wendt deze aan om bossen te kopen zodat ze aan de volgende generatie(s) kunnen garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar iedereen kan wandelen, spelen of gewoonweg kan genieten van de natuur.

Zij houden er namelijk enorm van om met hun gezin, al dan niet vergezeld van een horde goede vrienden, te gaan wandelen, sporten, spelen of ravotten in één van de prachtige bossen.

Helaas merkten ze de laatste tijd op dat er veel bos verdwijnt of wordt omheind.

" Wij kunnen dat nog relativeren, wij hebben ons plezier in het bos gehad, maar onze kinderen vinden dat onaanvaardbaar en verplichtten ons in actie te schieten."

De Kemping werd een eerste keer georganiseerd tijdens de zomer van 2020. Hierover werd voor één (VRT) een tv-programma gemaakt door productiehuis De Chinezen. Het tweede seizoen is in de zomer van 2021 opgenomen in Dessel.

Dit was een grandioos succes en er werd menig liter Kemping geconsumeerd tijdens de kampeerweken en de zomerbar in het weekend. Dit is allemaal te zien in een fantastische tweede reeks die op 1 maart start. Ideaal met Ne Kemping in de hand.

Waaraan denk je als je Ne Kemping opent?

Al bij het openen van Ne Kemping word je meteen gekatapulteerd naar de zomerse kampeerweide.

De frisse, fruitige geur van dit natuurlijk blond bier verraadt het genot dat je beleeft vanaf de eerste slok.
Het goudgele gerstenat laat je glas stralen alsof je de zon zelf in je hand houdt.
De subtiele bitterheid en de milde zoetheid die gepaard gaan onder de sneeuwwitte kraag bezorgen een uiterst smaakvolle dorstlesser.
Wacht niet langer en gun jezelf een waar vakantiemoment met ons bier: Ne Kemping.

Ne Kemping kan je online kopen via www.nekemping.be of www.beer4nature.be.

Lokaal kan je dit kopen via drankencentrales, supermarkten en enkele andere winkels.  Schol!

 

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto