U bent hier

Nederland wint Eurovisiesongfestival: Duncan Laurence maakt zijn favorietenrol waar

Internationaal
19.05.2019 - 01.14u
Door: Mark Jaspers

De Nederlander Duncan Laurence is de winnaar van het 64e Eurovisiesongfestival met het nummer "Arcade". We krijgen volgend jaar dus een Songfestival bij onze noorderburen. Laurence was de grote favoriet en kon die rol waarmaken.

"Arcade" is een liefdeslied over hoop en hoe mensen in het leven kunnen vinden wat ze zoeken. Laurence (25) ondersteunde de ballade met een sobere act waarbij hij alleen op het podium achter zijn piano zat. In Nederland heeft "Arcade" al de eerste plaats in de hitlijsten bereikt. Afwachten of de rest van Europa nu zal volgen.

De zanger nam in 2014 deel aan de talentenjacht "The voice of Holland" en schreef zijn liedje toen hij aan de rockacademie van Tilburg studeerde. In 2017 rondde hij die studie af. Voor Nederland is het de vijfde winst op het Songfestival. De laatste keer dateerde wel al van 1975.

Het festival vond plaats in Tel Aviv, in Israël, na de winst van Netta vorig jaar. Dat Israël het gastland was, veroorzaakte heel wat controverse. Critici hadden opgeroepen tot een boycot vanwege de Israëlische politiek ten opzichte van de Palestijnen.

Tijdens het festival vonden demonstraties plaats, en tijdens de puntentelling was er een klein incident waarbij de IJslanders plots in beeld kwamen met pro-Palestijnse symbolen. De Israëlische regie schakelde snel weg. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto