Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nederlands oefenen in de Taalpunten van Bibliotheek Neteland

Bib
Vanaf maandag 6 februari kan je in alle bibliotheken van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) terecht in een Taalpunt Nederlands. Een Taalpunt is de plek bij uitstek voor wie Nederlands wil leren of beter wil lezen en schrijven.
 
Alle materialen die je helpen om Nederlands te leren en te oefenen staan hier bij elkaar: taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, woordenboeken, luisterboeken, maar ook leesboeken en kranten in eenvoudige taal.
 
Een groot deel van de collectie bestaat uit taalbevorderende spellen. Alles is onderverdeeld met gekleurde symbolen, zodat men vlot zelf materialen kan uitkiezen die aansluiten bij het taalniveau.
 
Jan Michielsen, schepen van bibliotheek Herentals: ‘Een goede kennis van het Nederlands is belangrijk om mee te kunnen in deze samenleving. Met onze gevarieerde collectie kunnen we als Bibliotheek Neteland nieuwkomers, anderstalige en laaggeletterde volwassenen stimuleren om de Nederlandse taal te leren. Naast het Taalpunt Nederlands voor volwassenen vind je in iedere bib ook een uitgebreide collectie, gericht op kinderen en jongeren.’
 
Het Taalpunt is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheken. Ook leerkrachten, medewerkers van de sociale dienst of wie dagelijks bezig is met anderstaligen Nederlands te leren zijn welkom in de vijf Taalpunten.
 
Naar aanleiding van deze opstart organiseert Bibliotheek Neteland i.s.m. de Dienst Gelijke Kansen en Preventie van de stad Herentals op donderdag 16 februari om 19.00 uur een inspiratieavond ‘Taal aan Tafel’ in de Herentalse bibliotheek.
Tijdens deze inspiratie-avond kan je het aanbod aan activiteiten, cursussen en materialen ontdekken. Deelnemen is gratis. herentals.bibliotheek.be
 
Bib

Deel dit artikel