Woensdagavond gaf de Nederlandse bokslegende Arnold Vanderlyde in een goed gevuld 't Saske een boeiende boksdemonstratie voor de Boxing Club Herentals. Iedereen kon met Arnold in de ring gaan en punten scoren.  Vanderlyde behaalde driemaal brons op de Olympische Spelen.

De club, die gesticht werd door 2 sympathieke politie-inspecteurs, is fier op zijn maatschappelijke rol.   Boxing Club Herentals, die zijn onderkomen heeft gevonden in bij Mil Wuyts, de waard van 't Saske, bestaat 2 jaar en is erkende door de sportraad.   En er komen elke week leden bij.

Voorzitter Luc Cannaerts (43) : 'M'n collega bij de politie Neteland Gert Geeraerts en ik boksen al sinds onze prille jeugd.  We zijn begonnen met 5 leden.   De Mil maakte reclame bij de klanten en we waren snel aan 't groeien.   Na een paar weken kregen we de ervaren Vorselaarse bokser Tim Van Arwegen over de vloer. We werden lid van de Vlaamse Bolsliga en Tim werd samen met Gert onze trainer.  Iedereen is welkom vanaf 12 jaar.  Alle info in 't Saske.  Op 28/6 geven we een boksparty in 't Hof op de Grote Markt.   Iedereen is welkom'.

De club telt al meer dan 80 actieve leden.  Foto's Dirk De Smollie fotostudio / Nnieuws