U bent hier

Nederlandse invasie voor 'Tussen Kunst en Kitsch' in Art Center Hugo Voeten

Herentals
10.04.2017 - 15.53u
Door: Herman Gezelle

Maandagnamiddag kon je in de Vennen een Nederlandse invasie ontwaren voor 'Tussen Kunst en Kitsch' in een uitverkocht Art Center Hugo Voeten.  1.000 gegadigden lieten objecten taxeren tijdens een opnamedag van het populaire AVRO/TROS-programma.  85% Nederlanders, waarvan een groot deel nadien toch even het stadscentrum van Herentals opzocht.  Broodjesmarkt Blinis op de Markt had een pak toffe 'Ollanders' over de vloer gehad, bevestigde zaakvoerster Liesbeth ons.  Een bekend hotel mocht de 70-koppige AVRO/TROS-crew te slapen leggen.

Leentje Boersma (49) uit Breda : 'We volgen 'Tussen Kunst en Kitsch' al jaren.  Het is leuk dat je hier oude spullen kunt laten taxeren. Dan ken je de waarde.  We hebben een oude vaas Delfst Blauw bij van onze grootmoeder zaliger. Die heeft toch 300 euro gehaald, dat is heel fijn. En, wat een mooie grote zaal hier in Herentals...'

Kunstschatten en bijzondere kitsch
Tussen Kunst en Kitsch is sinds 31 oktober 1984 op de Nederlandse televisie te zien. Het programma werd bedacht door Cees van Drongelen, naar het concept van het BBC-programma Antiques Roadshow (te zien sinds 1979).

Anderhalf miljoen kijkers
Al 30 jaar lang worden in Tussen Kunst en Kitsch de mooiste kunstschatten en de meest bijzondere kitschobjecten onder de loep genomen. Naar het programma kijken ruim anderhalf miljoen mensen.

Experts
De objecten die bezoekers meenemen worden beoordeeld door experts. Deze experts behoren tot de top van de Nederlandse kunst- en antiekspecialisten. Iedere expert heeft zijn eigen specialisme. Tijdens een opnamedag zijn 13 experts aan het werk.

De opnamen in Herentals zendt AVRO/TROS uit op 27 september.  Met een ontdekking van een manuscript uit de 15e eeuw.   Het waardebedrag ken je na de uitzending, dus zeker kijken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto