De Nederlander Cees Bol (Sun Web) was vandaag de snelste in de 74e editie van Nokere Koerse, een wedstrijd die werd ontsierd door talrijke valpartijen. Pascal Ackermann eindigde tweede, onze landgenoot Jasper Philipsen finishte als derde.
Mathieu van der Poel werd, met verwondingen aan schouder en knie, overgebracht naar het ziekenhuis in Oudenaarde.

3 maanden geleden richtten enkele vrienden van Bouwel uit het bekende café 't Toreke een supportersclub op voor Cees Bol.  Enkele Bouwelaars hadden Cees ontmoet tijdens een rit en vonden hem een zeer sympathieke man met natuurlijk een ludieke naam.
 
Cees ging akkoord met zijn Belgische supportersclub en de statuten werden opgesteld. Vervolgens werd een tekenschets gemaakt van Cees door de vrouw van één van de stichters en een jaarplanning werd opgesteld. Zo werd er een bus ingelegd voor het Nederlandse kampioenschap. Cees beloofde dat hij  zeker het Toreke zou bezoeken bij een ritwinst in België.  En zo geschiede vandaag.

Volgende vrijdag om 19.00u wordt in 't Toreke het officiële logo ingehuldigd tijdens een wijndegustatie. Zo werd ook tijdens de laatste meeting afgesproken dat er een delegatie van de club de Nokerse Koerse zou bijwonen om Cees een hart onder de riem te steken. Cees zou ons ontvangen na de rit in zijn trailer. Hij deelde ook mee dat hij zijn ding mocht doen tijdens de rit.
 
Een 4 koppige delegatie vertrok vandag naar de koers en zette zwaar in bij de gokkantoren op ritwinst van Cees (hij stond 1 tegen 40). €2.000 ging vandaag naar Bouwel.

Verbazing en vreugde alom: Cees wint
 
Verbazing en vreugde alom: Cees wint Nokerse koersen ende Bouwelse supportersclub was als eerste in beeld op Sporza om Cees te feliciteren. De bookmakers waren minder gelukkig.

De inhuldiging is nu vrijdagavond om 19u, Nieuwbaan 56, Bouwel. De frisse pils staat klaar voor alle supporters en wielerfans.

Foto: Cees Bol won verrassend Nokere Koerse. Op de foto wordt hij gefeliciteerd door leden van zijn Bouwelse supportersclub / foto Bart Obbels & VV.